Фенки обсаждат Калин Врачански
25 ноември 2010
Христо Мутафчиев пожела 'На добър час' на колегите си

Калин Врачански отново подлуди фенките. Новият секссимвол размаха рапира в Театър 'София' като Д'Артанян в 'Тримата мускетари'. За огромно съжаление на дамите от различни генерации актьорът през цялото време беше облечен. Доста от почитателките бяха разочаровани, тъй като на плаката за премиерния спектакъл четиримата войници на френския крал позират голи.

'Ами направихме снимката в началото на репетициите, когато все още нямаха костюми', обясни режисьорът Атанас О'Махони преди генералната репетиция. Малко преди да даде старт на предпремиерното представление, по телефона звънна Христо Мутафчиев, който се възстановява от инсулта. Шефът на артистите пожела 'На добър час' на колегите и призна, че няма търпение отново да се върне в играта.

Калин обаче се държа като истински мускетар. Неговият талант и чар са в основата на цялата постановка. Той скача, тича, премята се, сваля Констанс Бонасьо, убива досадниците и доносниците на Кардинала и спасява кралицата. Най-доброто в цялата работа е, че е истински театрал и въобще не се е 'развалил' от навиците, рутината и славата с марката 'Стъклен дом'. Дори единствената мацка, която се съблече дибидюс на сцената, не изкуши него, а Арамис.

Сцените със сабите са съвсем реални. През последните две седмици Калин, Мартин Гяуров (Арамис), Борис Георгиев (Атос) и Милен Николов (Портос) са размахвали истински оръжия. Пламен Манасиев беше добър като Людовик, а Росен Белов като Дьо Тревил.

Иначе историята е безкрайно позната на всеки, който е чел великия роман на Александър Дюма-баща. Който е гледал някогашната версия в Младежкия театър, също по Марк Рехел, веднага пък ще каже, че Калин не отстъпва на Владимир Смирнов. За другите на сцената в Театър 'София' сравненията с миналото не биха били в тяхна полза.

'Тримата мускетари' е приключение, което ни връща към ценностите. То ни вади от декадентската ленивост и ни кара да потърсим у себе си цветове и усещания, които отдавна сме забравили', казва О'Махони. Той трябва да е много благодарен на сценографа Петко Танчев. Двамата са измислили зрелището да звучи в източен стил - мускетарите се мятат като нинджи, гвардейци летят като в 'Летящи кинжали'.

Целият екшън се развива на фона на минималистични платна, които се превръщат в страноприемница или пристанище. Музиката на Красимир Тодоров от Д2 също е отлична. Сценичният бой е направляван от Борислав Илиев, който е постигнал кинаджийско темпо.

материал и снимка: 'Стандарт'
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
Все още няма публикувани коментари
Добавяне на коментар
Име: *
E-поща:
Уебсайт:
Мнение: *
Въведете цифрите от картинката
captcha *
Полетата, отбелязани със *, са задължителни
Предстоящите най-скоро събития
16-02-2020 21:45 ОСТРОВЪТ НА ФАНТАЗИИТЕ Благоевград
17-02-2020 00:05 ЛОШИ МОМЧЕТА ЗАВИНАГИ Благоевград
17-02-2020 15:30 СОНИК: ФИЛМЪТ Благоевград
17-02-2020 17:30 ОСТРОВЪТ НА ФАНТАЗИИТЕ Благоевград
17-02-2020 19:00 СЪН В ЛЯТНА НОЩ Варна
17-02-2020 19:00 ПАМЕТТА НА ВОДАТА Варна продадено
17-02-2020 19:45 ДЖЕНТЪЛМЕНИТЕ Благоевград
17-02-2020 22:00 ХИЩНИ ПТИЦИ Благоевград
18-02-2020 00:05 ОСТРОВЪТ НА ФАНТАЗИИТЕ Благоевград
18-02-2020 15:15 ХИЩНИ ПТИЦИ Благоевград
Можете да прегледате всички налични събития като изберете културен институт