Фенки обсаждат Калин Врачански
25 ноември 2010
Христо Мутафчиев пожела 'На добър час' на колегите си

Калин Врачански отново подлуди фенките. Новият секссимвол размаха рапира в Театър 'София' като Д'Артанян в 'Тримата мускетари'. За огромно съжаление на дамите от различни генерации актьорът през цялото време беше облечен. Доста от почитателките бяха разочаровани, тъй като на плаката за премиерния спектакъл четиримата войници на френския крал позират голи.

'Ами направихме снимката в началото на репетициите, когато все още нямаха костюми', обясни режисьорът Атанас О'Махони преди генералната репетиция. Малко преди да даде старт на предпремиерното представление, по телефона звънна Христо Мутафчиев, който се възстановява от инсулта. Шефът на артистите пожела 'На добър час' на колегите и призна, че няма търпение отново да се върне в играта.

Калин обаче се държа като истински мускетар. Неговият талант и чар са в основата на цялата постановка. Той скача, тича, премята се, сваля Констанс Бонасьо, убива досадниците и доносниците на Кардинала и спасява кралицата. Най-доброто в цялата работа е, че е истински театрал и въобще не се е 'развалил' от навиците, рутината и славата с марката 'Стъклен дом'. Дори единствената мацка, която се съблече дибидюс на сцената, не изкуши него, а Арамис.

Сцените със сабите са съвсем реални. През последните две седмици Калин, Мартин Гяуров (Арамис), Борис Георгиев (Атос) и Милен Николов (Портос) са размахвали истински оръжия. Пламен Манасиев беше добър като Людовик, а Росен Белов като Дьо Тревил.

Иначе историята е безкрайно позната на всеки, който е чел великия роман на Александър Дюма-баща. Който е гледал някогашната версия в Младежкия театър, също по Марк Рехел, веднага пък ще каже, че Калин не отстъпва на Владимир Смирнов. За другите на сцената в Театър 'София' сравненията с миналото не биха били в тяхна полза.

'Тримата мускетари' е приключение, което ни връща към ценностите. То ни вади от декадентската ленивост и ни кара да потърсим у себе си цветове и усещания, които отдавна сме забравили', казва О'Махони. Той трябва да е много благодарен на сценографа Петко Танчев. Двамата са измислили зрелището да звучи в източен стил - мускетарите се мятат като нинджи, гвардейци летят като в 'Летящи кинжали'.

Целият екшън се развива на фона на минималистични платна, които се превръщат в страноприемница или пристанище. Музиката на Красимир Тодоров от Д2 също е отлична. Сценичният бой е направляван от Борислав Илиев, който е постигнал кинаджийско темпо.

материал и снимка: 'Стандарт'
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
Все още няма публикувани коментари
Добавяне на коментар
Име: *
E-поща:
Уебсайт:
Мнение: *
Въведете цифрите от картинката
captcha *
Полетата, отбелязани със *, са задължителни
Предстоящите най-скоро събития
14-10-2019 14:15 ТО: ЧАСТ ВТОРА Благоевград
14-10-2019 17:00 ПИСМА ОТ АНТАРКТИДА Благоевград
14-10-2019 19:00 ИЗБОРЪТ НА МАРТА - предпремиера Варна
14-10-2019 19:15 БЛИЗНАКЪТ Благоевград
14-10-2019 21:45 ЖОКЕРА Благоевград
15-10-2019 00:30 БЛИЗНАКЪТ Благоевград
15-10-2019 15:15 БЛИЗНАКЪТ Благоевград
15-10-2019 17:45 СЪРЦЕ ОТ ЛЮБОВ Благоевград
15-10-2019 18:00 ПУК - ЛИЛИ НА МОРСКОТО ДЪНО Варна
15-10-2019 19:00 РЕТРО Варна
Можете да прегледате всички налични събития като изберете културен институт